mama * plusmama * verliefd op Tim * nachtopvoedster * zot van sterrenstofjes * fan van grijs/wit * houdt van rust en gezelligheid *

woensdag 1 februari 2017

2 fluffy wintertruien: de jasper sweater en een suzanne

Het was toch alweer een tijdje geleden dat ik achter m'n naaimachine zat. Met een duwtje in de rug van m'n mama die me bij deze projectjes toch wel aardig op weg zette ben ik er geraakt.
De Jasper sweater van paprika patterns stond al een paar maanden op m'n verlanglijstje en lag al even lang geknipt. Op een middag ben ik begonnen aan de zakken wat eigenlijk best gelukt is.


Maar de trui bleef liggen en liggen en liggen... Op een avond in januari moest oma komen babysitten en ik had zo langs m'n neus gezegd als je wil... de trui ligt hier al zo lang... en ooh wat was ik blij toen ik thuis kwam, er lag een zo goed als afgewerkte trui klaar. Enkel de kap moest nog in elkaar genaaid worden, de rest was klaar. De kap heb ik met een beetje zoeken vlot in elkaar gekregen en m'n trui was af. 
De binnennaden heb ik afgewerkt met tricot boord zodat dit mooi is afgewerkt als hij openvalt. 


Toch is de kap veel te groot naar m'n zin en zal ik hem de volgende keer toch moeten aanpassen. Dat wordt nog wat denkwerk.  De mouwen vond ik ook veel te breed vallen en heb ik ook met 3cm ingekort
Ik ben blij met m'n lekker warme sweater. De versie met de kol staat zeker ook nog op m'n to do lijstje. 

stof: soft sweater oker van 'de stoffenkamer'


Ik had in de stoffenkamer ook een lekker fluffy tricotje gekocht met een lekker zachte binnenkant. Ik wou daar heel graag een susanne uit. Maar net als m'n jasper bleef dat ook maar uitgesteld liggen. Ook hier was mamaatje weer de reddende engel. Ze moest een suzanne maken voor een vriendin van haar en was aan het knippen. Terwijl ze aan het knippen was heeft ze die van mij ook maar geknipt.
Gisteren al m'n moed bij elkaar geraapt en er aan begonnen. Gelukkig zit die super snel in elkaar en de afwerking met elastische biais is ook niet zo moeilijk. 


2 opmerkingen: