mama * plusmama * verliefd op Tim * nachtopvoedster * zot van sterrenstofjes * fan van grijs/wit * houdt van rust en gezelligheid *

maandag 10 april 2017

wikkeldeken en nestzakjes


Een wikkeldeken, nestzakjes... en nog zoveel meer staat er op m'n lijstje om nog te maken. De prachtige stofjes liggen al dik 2 jaar in m'n kast te wachten tot het eindelijk zo ver was. Na 14 weken voelde ik me eindelijk wat beter, wat minder moe en minder misselijk zodat ik toch weer kon beginnen met naaien. 
Dat ik zot ben van sterretjes moet ik aan niemand meer zeggen, ik wou dan ook zeker en vast een wikkeldeken met sterretjes en super zachte minky fleece. 
Patroontje nam ik over van een wikkeldeken van m'n nichtje, het kapje verkleinde ik wat. 
sterrenstofje: stoffenkraam
Minky fleece: stoffen verkempinck
Voor de wandelwagenbak en het wiegje wou ik graag een nestzakje met rits. Lekker knus, warm, gezellig en makkelijk ;-) Ik baseerde me op deze werkbeschrijving. 
Een blauwe buggy vraagt om bijpassend blauw nestje. Hier maakte ik knoopjes aan het kapje zodat het zowel met als zonder kapje kan gebruikt worden. 
Het groene nestje is voor in het wiegje, daar hebben we geen kapje nodig :-) 
Jammer genoeg stak ik de ritssluiting er verkeerd in en zit die naar binnen maar terug uit elkaar halen zag ik niet echt zitten. Het zal zo ook wel lukken ;-)

Effen tricot: pindanutjes
Groene mint beertjes: Andrea Lauren (geen idee waar ik het in de tijd kocht)
Blauwe beertjes: Paapii stoffen (ook hier geen idee meer van waar het komt)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten